Chodrig

Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek aan het vissen met popups, één van mijn favoriete rigpresentaties is de chodrig. De chodrig is inmiddels bij de meeste vissers wel bekend,  maar dat maakt hem zeker niet minder effectief. Sommige proberen het een tijdje en als dan de resultaten tegenvallen belandt de chod weer in de tacklebox. 

Chodrig

Het perfectioneren van de chodrig is voor mij dan ook erg belangrijk, je wilt de vis tenslotte bij de eerste opname haken. Meer dan eens heb ik gezien dat er vissen zijn die vol voor de chod presentatie gaan en de dans ontspringen, bij nader inspectie blijkt dat de curve bijvoorbeeld niet agressief genoeg stond. 

De kleur keuze van een popup vind ik een van de belangrijkste keuzes als ik ga vissen met de chod, het is tenslotte dat wat de vis doet bepalen om eens wat dichterbij te komen.

Daarnaast speelt geur ook een belangrijke rol, als ik instant een nachtje ga vissen zonder voor gevoerd te hebben zal ik altijd voor een mierzoete geur kiezen. De felle kleur van de popup in combinatie met de zoete geur maakt hem haast onweerstaanbaar voor de karper. 

Chodrig

 

 

 

Als ik wel heb voor gevoerd zal ik veelal gaan voor dezelfde kleur en geur als de gevoerde boilies. Je hebt met het voeren de vis een gevoel van veiligheid gegeven in jouw boilies, het laatste wat je dan wilt is dat de vis afschrikt van een afwijkend kleurtje tussen al die “veilige“ boilies.

Chodrig

De kleur keuze van mijn popup hangt af van het water dat ik bevis, en de vissers die er actief zijn. Veel vissers gebruiken bij popups veelal dezelfde soorten kleuren, geel of rood. Vaak probeer ik dan een kleur waarvan ik denk dat er weinig tot niet mee gevist wordt. Wit of paars bijvoorbeeld. Om niet 5 verschillende potjes popups in je tas te hebben heeft Force1baits iets zeer doeltreffends bedacht, Magic multicolor; een potje met daarin een aantal verschillende kleuren mierzoete popups. Zo kun je in alle omstandigheden uit de voeten met maar één potje, en proberen wat voor jou de best werkende kleur is.

 

Chodrig

Met de winter in aantocht kan het vissen met een chodrig ook zeer succesvol zijn, de vissen zullen weinig tot niets eten maar een single chod kan nog wel eens net die ene trigger overhalen, succes.

Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek aan het vissen met popups,  één van mijn favoriete rigpresentaties is de chodrig.

De chod rig is inmiddels bij de meeste vissers wel bekend,  maar dat maakt hem zeker niet minder effectief.

Sommige proberen het een tijdje en als dan de resultaten tegen vallen belandt de chod weer in de tacklebox.