Force1baits consultant Jeroen Helfferich

Force1baits consultant Jeroen Helfferich vist graag in Frankrijk en laat daarbij niet graag iets aan het toeval over. Zijn tijd beperkt zich vaak tot “slechts” enkele nachten en daarin moet alles gebeuren. Dan wil je geen concessies doen en moet je kunnen vertrouwen op je materiaal en aas. Wanneer dat in orde is, kun jij je 100% richten op het vissen zelf. Hieronder vertelt Jeroen over de producten die hij juist dan graag gebruikt.

Er zijn veel factoren waar je geen invloed op hebt, maar je kunt je wel zo goed mogelijk voorbereiden. Met goed aas op pad gaan hoort daar wat mij betreft zeker ook bij. Ik gebruik graag een mix van Force1baits monstercrab en Cream scopex peanut in 15 en 20mm met bijpassende pop-ups.

De boilies zijn per kilo verpakt en direct uit de verpakking te gebruiken en laten zich ook prima met elkaar combineren

De boilies zijn per kilo verpakt en direct uit de verpakking te gebruiken en laten zich ook prima met elkaar combineren.

Ik maak graag gebruik van snowman montages. Dit doe ik door een 15mm boilie te combineren met een 10mm pop-up. Daarbij vind ik het belangrijk dat de pop-up voldoende drijfvermogen heeft en dit, ook na langere tijd in het water, houdt.

Een Force1baits Cream scopex peanut snowman presentatie…

Een Force1baits Cream Scopex Peanut snowman presentatie…

Hier zorgt een witte pop-up voor een extra visuele prikkel…

Hier zorgt een witte pop-up voor een extra visuele prikkel…

In sommige gevallen (het verschilt per water en ik doe dit alleen als ik er echt zeker van ben dat ze goed liggen) laat ik mijn montages rustig een behoorlijke tijd liggen voordat ik mijn aas ververs. Ik ben ervan overtuigd dat wat extra rust op de stek vaak in je voordeel werkt.

Zo ook op het water waar ik recent een paar sessies heb gevist. Het betreffende  “Etang” is kraakhelder  heeft een dunne bezetting en een overvloed aan natuurlijk voedsel. De hengeldruk is niet echt heel hoog, maar toch zijn de vissen behoorlijk schuw en laten zich niet makkelijk vangen. Uit ervaring weet ik dat één aanbeet per 24u eerder regel dan uitzondering is, dus die wil je niet missen…

Tijdens het begin van de sessie waren de vissen behoorlijk actief en lieten zich regelmatig zien. Echter hoe meer we in beweging waren op en rond het water, hoe meer de activiteit in onze buurt afnam. Ik besloot om een groot gebied regelmatig te voorzien van een kleine hoeveelheid boilies per voerbeurt en daar op een strategische plaats ons haakaas tussen te plaatsen om vervolgens de stek zoveel mogelijk met rust te laten. Dit bleek te werken en we vingen tegen het eind van de sessie nog een aantal prachtige vissen. 

Jeroen Helfferich

De winnende combinatie; een 15mm Force1baits cream scopex peanut boilie samen met een 10mm cream scopex peanut pop-up

Jeroen met een mooie Franse spiegel die hij wist te vangen met een 15mm Force1baits Cream Scopex Peanut boilie in combinatie met een 10mm Force1baits Cream Scopex Peanut pop-up.