Instant visserij

Niet iedereen houdt ervan of heeft de tijd om voor te voeren. Om tijdens het vissen toch succes te hebben geeft Force1baits consultant Jeroen Helfferich enkele tips die hij in zijn eigen visserij ook graag toepast.

Ik ben iemand die graag veel aan het water is om te observeren en vervolgens verschillende stekken aan te voeren. Dit vind ik een fijne manier van vissen en het geeft me de mogelijkheid om mijn aanpak te bepalen a.d.h.v. hetgeen ik heb gezien en voorbereid. Dit is best een tijdrovende bezigheid en tijd hebben we eerder te kort dan teveel. Om ook tijdens instant sessies zo succesvol als mogelijk te kunnen zijn vis ik graag met attractief aas. Vaak zijn dat boilies die ik soak. Als haakaas gebruik ik een boilie die al enige dagen in een dip is “voorgeweekt” en/of een felgekleurde pop-up. Ik gebruik graag de Force1baits multicolor pop-ups. Deze hebben een prima drijfvermogen en al mijn favoriete kleuren zitten bij elkaar in één pot. Dat vind ik ook erg handig.

Instant visserij

Om bij te voeren gebruik ik vaak een methodmix waar ik een blikje mais (inclusief vocht), verschillende maten pellets, gebroken boilies en evt. nog wat olie en/of booster aan toevoeg. Dit alles meng ik goed door elkaar en voeg, om een grondvoer te krijgen wat niet te nat, maar ook niet te droog is, een combinatie van melasse en water toe. Ik bewaar de mix tijdens het vissen in een emmer met deksel om uitdroging zoveel mogelijk tegen te gaan. Is de mix te droog? Dan voeg dan voeg ik wat van het melasse- water mengsel toe.

Wat heb je nodig?

-          Force1baits method mix. Je kunt kiezen voor een gele wat grovere of een rode “fishy” mix die fijner van structuur is
-          Force1baits boilies en pellets in verschillende diameters
-          Force1baits booster naar keuze
-          Melasse
-          Blikje mais
-          Olie naar keuze (bij hogere watertemperaturen)
-          Een emmer met deksel

Wat heb je nodig? 

Force1baits consultant Jeroen Helfferich