Op pad met Jeffrey en Jeroen

Het is rond het middaguur als er een grote station auto voor de deur stopt, het is Jeroen die naar Brabant is gekomen om 2 nachten te vissen. Na wat bijgepraat te hebben besluiten we het water op te zoeken, het betreft een groot openbaar water van ruim 100 hc. Ik heb de afgelopen dagen 2 verschillende stekken aangevoerd en voorzien van enkele kilo's Cream Scopex Peanut dus het vertrouwen is hoog. We pompen de rubberboot in no time op en stapelen deze als een gewaagde domino toren de lucht in met al onze spullen.

 

Het kwik is inmiddels aardig opgelopen dus genieten we van wat heerlijke koude biertjes, door de hoge temperatuur verwachten we overdags niet veel, met de achterliggende gedachte dat de vis ergens hoog in het water van het zonnetje geniet en pas later op de dag wanneer de temperatuur wat zakt gaat azen. Tegen de schemer besluiten we de slaapzak op te zoeken, het moet rond middernacht zijn geweest als Jeroen een paar piepen op zijn linker stok krijgt. Alle adrenaline blijkt voor niets te zijn als er een gigantische brasem aan de oppervlakte komt. Helaas, snel de slaapzak weer in. ‘s Ochtends ontwaak ik door felle zonnestralen op mijn gezicht die weer een warme dag voorspellen, de nacht bracht ons niets meer en we verwachten dat er de eerste uren niet veel meer gaat gebeuren. Inpakken en wegwezen hier dus!

 

We tanken even bij en halen wat bij de lokale bakkerij om vervolgens door naar water 2 te rijden. Bij aankomst blijkt al snel dat we niet de enige zijn aan het water, gelukkig is de beoogde stek wel vrij en niet veel later liggen er 2 vlijmscherpe rigjes op hun plek. We besluiten het eens anders te doen dan gebruikelijk, wat zoete blikmais gemengd met een kilo Contact Robin Red pelletjes moeten voor wat actie zorgen. Om het allemaal nog wat aantrekkelijker te maken soaken we het geheel in Robin Red liquid, deze zal voor een sterke wolk rondom het haakaas zorgen en ook de vissen in de bovenste waterlagen hopelijk naar beneden krijgen en aansporen te gaan azen.

 

Het blijkt een schot in de roos! Na amper 30 minuten vissen gaat mijn linker hengel er vandoor. Na een zenuwslopende dril onder de hengeltop kan ik na een tweede poging het net onder een leuke schub schuiven. Bij een mogelijk volgende aanbeet is het Jeroen zn beurt,  deze laat niet heel lang op zich wachten. Een snoeiharde aanbeet laat ons beide van de stoel afkomen! De vis gaat er als een bezetene vandoor en is niet van plan deze kant op te komen, meter voor meter wordt er lijn gewonnen. Als de vis bijna aan de kant is doorbreekt deze het wateroppervlak, wat we te zien krijgen brengt een brede glimlach op onze gezichten. Snel het net eronder! Een vluchtige blik op de vis doet ons beseffen dat Jeroen zojuist een van de mooiere vissen van de plas heeft gevangen.

 

De laatste avond is in zicht en we doorlopen de opties, na wat wikken en wegen besluiten we het hier voor gezien te houden en door naar water nummer 3 te rijden. Een snelle pitstop bij domino's pizza en we zijn weer op pad, aangekomen bij het water zien we tot ons groot genoegen dat we op één karpervisser na de plas voor onszelf hebben. Een uurtje later ligt het zaakje weer op scherp en maken we ons op voor de nacht. Helaas worden we beiden wakker zonder enige actie gehad te hebben.

Met een lange terugreis voor de boeg voor Jeroen besluiten we dat het mooi is geweest,  met een prachtige spiegel op zak, twee gezellige dagen en bijzondere momenten schudden we elkaar de hand.

Tot de volgende keer 

Jeffrey van Osch  & Jeroen Helfferich