Social Team F1B

Al weken staat er een social op de planning met alle Force1baits consultants, vandaag is het zover.

Ergens in het midden van de dag verzamelen we op een centraal gelegen punt om eerst een stevige bodem te leggen voor de aanstaande nacht. Het was een goed weerzien en de tijd vloog sneller dan gehoopt voorbij.

De klok geeft exact 18:00 uur aan, tijd om in de wagen te stappen en richting het water te gaan.

Het water dat we zullen bevissen is een lang kanaal dat te boek gaat als taai.

Eenmaal aangekomen bij het water worden de trolley's opgeladen en beginnen we aan een stevige wandeling.

De afgelopen dagen heb ik het kanaal dagelijks voorzien van wat Cream Scopex Peanut boilies, deze room zoete boilie leent zich perfect voor het vroege voorjaar. Snel worden alle hengels te water gelaten, onder het genot van enkele biertjes valt de duisternis en koelt het flink af.

Het is rond middernacht als ik enkele piepen krijg op mijn linker stok, ik twijfel geen moment en sprint naar de hengel die meters verderop staat, snel gris de hengel van de steunen. De hengel buigt diep en de vis neemt flink wat meters lijn van de spoel, na enkele minuten zien we een kogelrond schubje in het licht van onze hoofdlampen verschijnen. De vis wordt vakkundig geschept door Mike en ik kan een kleine glimlach niet onderdrukken. Wat een begin van de sessie!

Wanneer we in de ochtend wakker worden voelen we toch enige teleurstelling, omdat het de rest van de nacht stil is gebleven. Wanneer we allen samen komen horen we dat de brasem wel in groten getale aanwezig was wat voor Mike, Frank en Ramon voor de nodige slapeloosheid heeft gezorgd.

We besluiten te verkassen naar een ander in de buurt gelegen water, dit water is een kleine zandput van ongeveer 4 hectare.
Bij aankomst bekijken we alle opties, we besluiten om een grote stek te kiezen en alle 1 hengel te vissen, zo kunnen we flink bijpraten en plannen voor komend jaar bespreken.

Terwijl Davy het ontbijt verzorgt, krijgt Mike een aantal piepen op zijn hengel, die overgaan in een volle fluiter! Een klein schubje viel voor enkele mais korrels uit de Duo Mix en mocht voor even op de foto.

De rest van de dag bleef het stil en tegen het eind van de middag besluiten we dat het mooi is geweest, met een lang rit voor de boeg voor enkel teamleden sluiten we de dag af met een snelle hap aan een weg restaurant. De komende maanden staan er flink wat toffe sessies gepland en met de zomer in zicht gaan we mooie weken tegemoet!